Staňte se našimi fanoušky na:

Bramboračka s liškami

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 250 g brambor (oloupaných)
  • 25 g kopru (čerstvého nebo sterilovaného)
  • 60 g lišek (čerstvých nebo naložených)
  • 50 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • 50 ml octa
  • 100 ml smetany (na vaření 12 %)
  • 1,3 l vývaru
  • 1 vejce (natvrdo)

Pracovní postup:

Z másla a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, za stálého prošlehávání metličkou ji zalijeme vlažným vývarem, přivedeme do varu a za občasného prošlehávání při mírnější teplotě vaříme asi 10 minut. Oloupané brambory nakrájíme na menší kostičky a přidáme je s houbami, kmínem a solí do vývaru, vaříme do změknutí brambor, asi tak 10 minut (musíme dát pozor, aby se brambory nerozvařily), nakonec do polévky přilijeme smetanu a přidáme jemně nasekaný kopr. Podle potřeby přichutíme solí a octem a krátce povaříme. Do talíře pak přidáme 1/4 vejce.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

joko |9. ledna 2014
ukladam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!