Staňte se našimi fanoušky na:

Bramboráčky s uzeninou, kořenovou zeleninou a zázvorem

Autor receptu: Ivulinda(Ivka) (100 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Brambory omyjeme, oloupeme a najemno nastrouháme, přebytečnou vodu slijeme. Zeleninu a zázvor oloupeme a nahrubo nastrouháme. Klobásu nebo klobásový salám pokrájíme na malé kousky. Česnek prolisujeme nebo jej pokrájíme na tenké plátky. K nastrouhaným bramborům přidáme mouku, vejce, česnek, zázvor, pokrájenou ostřejší klobásu, nastrouhanou kořenovou zeleninu a zamícháme. Pokud je potřeba, přidáme vlažné mléko. Vzniklou śměs osolíme, promícháme, dochutíme majoránkou a ještě jednou dobře promícháme. Podle konzistence těsta, přidáme mouku nebo mléko. Na pánvičce rozehřejeme olej, lžící pak, bramborákovo-zeleninové těsto rozetřeme do tvaru malých bramboráčků a prudce z obou stran osmažíme dozlatova. Přebytečný tuk odsajeme papírovými kuchyňskými ubrousky. Bramboráčky podáváme se salátem, nebo se hodí i k minutkám, jako příloha. Pepř není potřeba, nahradí jej ostřejší zázvor.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

sarka.tuslova |31. května 2013
Moc hezké :) Odpovědět
evahu |20. května 2013
dala bych si Odpovědět
zuzi |19. května 2013
lákavé Odpovědět
Konato |19. května 2013
To je prima recept. Odpovědět
Šuldeska |18. května 2013
To je delikatesa. Odpovědět
freya |13. května 2013
vyzkouším Odpovědět
junkie09 |13. května 2013
mňamka Odpovědět
roxana-zdena |13. března 2013
Nevím, ale může to být dobré, aspoň vymetu ledničku... Odpovědět
jana.remkova.7 |13. března 2013
No to je teda prozměnu..pražská halda! Super!! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!