Staňte se našimi fanoušky na:

bramborák ( cmunda )

Autor receptu: planeta (121 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
17× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1 kg syrových oloupaných brambor jemně nastrouháme, (vodu slijeme ) aby brambory nezhnědly, přidáme trochu mléka. Do mísy přidáme 12 dkg hladké mouky, 1 vejce, sůl, 3 - 5 stroužků lisovaného česneku, majoránku a vše promícháme dohladka. Těsto klademe sběračkou na pánev s rozpáleným tukem a lžící rozetřeme na placku. Opékáme po obou stranách dozlatova. Dobrý je i lívanečník, kdy pečeme malé bramboráčky. Do těsta se dají přidat další ingredience - zelí kysané, ovesné vločky, salám , klobása, cuketa, houby atd.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

planeta |15. ledna 2013
můžeme těsto nastavit i strouhanou cuketou nebo patizónem Odpovědět
Šmudla|17. ledna 2013
dělavám též Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!