Staňte se našimi fanoušky na:

Bramborák s vysočinou

Autor receptu: piskotka (63 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • na smažení olej
  • trocha strouhanka
  • 2 vejce
  • 2 lžíce majoránka
  • cca, 10 lžic mouka hladká
  • 1 hrnek mléko
  • 6-8 stroužků česnek
  • 1 kg brambory
  • vysočina, 10 dkg salám

Pracovní postup:

Brambory oškrábeme a na robotu nastrouháme. Přendáme do mísy a přidáme vejce, utřený česnek, majoránku a na kostičky nakrájenou vysočinu. Mícháme a postupně přidáváme asi 6 lžic hl. mouky a mléko. Pro křupavější bramboráky přidáme také trochu strouhánky. Přebytečnou vodu můžeme slít. Na pánvi si necháme rozpálit olej a vkládáme těsto. Osmažené bramboráky vkládáme na talíř s ubrouskem, aby se vpil přebytečný tuk.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

b* |13. září 2013
like Odpovědět
pes |10. září 2013
já rád se škvarkama Odpovědět
kuchticek |10. července 2013
klasika Odpovědět
q |9. července 2013
máme moc rádi Odpovědět
johny |8. července 2013
super Odpovědět
Jirka007|13. července 2013
klidně i s jiným salámem. Odpovědět
Vltava|13. července 2013
dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!