Syrové brambory oloupeme a nastrouháme (nejlépe na hrubém struhadle) do mísy. Necháme je chvíli stát, aby pustily vodu, pak je slijeme a přebytečnou vodu ještě vymačkáme. K bramborám přidáme vejce, mléko, mouku, česnek, polovinu dušeného zelí a polovinu drobně nakrájeného uzeného masa, osolíme, opepříme, ochutíme drcenou majoránkou a dobře promícháme. Na pánvi rozehřejeme tuk, nalijeme do ní naběračkou malou část bramborákového těsta, lehce ho rozetřeme do placiček silných asi 0,5 cm a osmažíme je nejprve z jedné a pak z druhé strany dozlatova. Takto pokračujeme až do vyčerpání všeho těsta. Upečené bramboráky necháme odkapat na papírové utěrce, abychom z nich odsáli přebytečný tuk. Ještě teplé je obložíme zbylým dušeným zelím a na kostičky nakrájeným uzeným mase a i hned podáváme.