Staňte se našimi fanoušky na:

Bramborák se zelím 2

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Syrové brambory oloupeme a nastrouháme (nejlépe na hrubém struhadle) do mísy. Necháme je chvíli stát, aby pustily vodu, pak je slijeme a přebytečnou vodu ještě vymačkáme. K bramborám přidáme vejce, mléko, mouku, česnek, polovinu dušeného zelí a polovinu drobně nakrájeného uzeného masa, osolíme, opepříme, ochutíme drcenou majoránkou a dobře promícháme. Na pánvi rozehřejeme tuk, nalijeme do ní naběračkou malou část bramborákového těsta, lehce ho rozetřeme do placiček silných asi 0,5 cm a osmažíme je nejprve z jedné a pak z druhé strany dozlatova. Takto pokračujeme až do vyčerpání všeho těsta. Upečené bramboráky necháme odkapat na papírové utěrce, abychom z nich odsáli přebytečný tuk. Ještě teplé je obložíme zbylým dušeným zelím a na kostičky nakrájeným uzeným mase a i hned podáváme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

HaBo |27. února 2014
ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!