Staňte se našimi fanoušky na:

Bramboráky deluxe

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
24× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1. Brambory pečlivě oloupu, omyju, osuším a pak do větší mísy nastrouhám polovinu brambor na jemném a polovinu na hrubém struhadle. Nastrouhané pak rukou promačkám, aby pustily vodu se škrobem a tu odliju. Osolím je a zakapu trochou mléka, aby nezhnědly. Vmíchám vajíčko, majoránku, česnek, podle chuti sůl a pepř a hladkou mouku. Směs důkladně promíchám ve středně husté těsto. 2. Do pánve naliju hodně oleje, nechám ho rozpálit, vyzkouším drobkem rohlíku, jestli zasyčí, a pak naběračkou dávám do pánve malé dávky na bramborák. Každý vnější stranou naběračky zploštím. 3. Peču dozlatova na obou stranách. Pečené bramboráky prokládám kuchyňským papírem, aby nasákl přebytečný tuk.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Babetta |11. dubna 2013
To uzené - 20 dkg se asi přikusuje..:-) Odpovědět
pantik|26. řijna 2014
Je lepší přidat strouhanku a budou takové křupvější. Odpovědět
barbora 3|10. ledna 2014
dobrota Odpovědět
svetbel|3. května 2013
Na pohled vypadají dobře i bez uzeného. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!