Staňte se našimi fanoušky na:

Bramborová buchta se škvarky

Autor receptu: ladislava.jankovska (121 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Bramborová buchta je u naší rodiny i příbuzných velmi oblíbené jídlo. Zvláště manžel by si na ní pochutnával klidně dvakrát týdně. Jíme ji s kompotem (broskvovým) nebo zeleninovým salátem či jako příloha k bramboračce a dalším polévkám. Sádlo si škvaříme doma a škvarky nezhltneme ještě horké, byť to láká. Čím více škvarků máme, tím je buchta lepší. V kastrůlku ohřejeme trošku mléka s cukrem, jen tolik, aby bylo teplé, ne horké. Droždí do něho nadrobíme. Mezitím oloupeme a nastrouháme brambory na meších slzách ( lepší je moučnatější druh, ale nemáte-li, nevadí), přidáme vejce, sůl, koření, zbytek mléka, zamícháme a pak nasypeme hrubou mouku, přidáme kvásek a česnek, můžeme vmíchat dvě lžíce změklého sádla. Hmota by měla být o něco hustější, než na lívance. Doladit moukou nebo naopak mlékem, brambory pustí různé množství tekutiny. Vymažeme pekáč sádlem, raději větší, aby nepřetekl. Povrch posypeme škvarky a dáme na teplé místo kynout. Pečeme v předehřáté troubě nejdříve na 190°C, po chvíli snížíme na +- 175°C.Pečeme do zlatova. Na mém obrázku je menší, kulatá, z menšího množství surovin. Děláme i se slaninou a smaženou cibulkou, ale škvarky jsou holt škvarky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Fíííra |3. června 2016
1* uloženo Odpovědět
Pavluška |3. března 2014
Takový kynutý bramboráček, asi dobrota. Odpovědět
PetulkaH |20. ledna 2014
vyzkouším Odpovědět
hanik29|17. srpna 2014
určitě vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!