Staňte se našimi fanoušky na:

Bramborová crostata

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • mouka, asi 2 lžíce
  • podle potřeby sůl
  • podle potřeby muškátový oříšek
  • prosciutto cotto, 150 g
  • 30 g máslo
  • 1 kg brambory
  • sýr Scamorza, 250 g

Pracovní postup:

Oloupané brambory nastrouháme hodně nahrubo, v míse je smícháme s moukou, solí a muškátem. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme polovinu brambor, prosciutto nakrájené na kostičky a scamorzu nakrájenou na kousky. Zakryjeme druhou polovinou brambor a urovnáme do roviny. Zakryjeme pokličkou a vaříme asi 10 minut. Pak placku obrátíme a vaříme z druhé strany dalších 10 minut (nebo do doby než budou brambory měkké a povrch zlatavý). Jíme horké.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!