Staňte se našimi fanoušky na:

Bramborová terina s chřestem

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vařené brambory prolisujeme do mísy, syrové oloupeme a nakrájíme na plátky. Dřevnaté konce chřestů odřízneme, bílý oloupeme a oba krátce povaříme v osolené vodě. Pak je vyjmeme a ve stejné vodě uvaříme plátky brambor asi 8 minut doměkka. Plátky želatiny namočíme do studené vody a necháme asi 10 minut bobtnat. Smetanu nalijeme do kastrůlku a zahřejeme (nevaříme!). Želatinu vymačkáme, dáme do kastrůlku k teplé smetaně a za stálého míchání necháme rozpustit, pak vmícháme majonézu. Do mísy k prolisovaným bramborám přidáme okapané olivy a narájená sušená rajčata, osolíme a opepříme. Nakonec do směsi vlijeme smetanovou hmotu a promícháme. Formu vyložíme potravinovou fólií, na dno a po obvodu rozložíme plátky brambor, pak rozetřeme část náplně, tu poklademe chřestem a postup zopakujeme, navrch naskládáme zbylý překrájený chřest. Terinu necháme v chladničce odležet - nejlépe přes noc. K terině podáváme dip ze zakysané smetany, soli, pepře a nasekaných bylinek.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!