Plněný chléb
100
4
9
Droždí rozdrobíme do mísy, přidáme špetku cukru, zalijeme trochou vlažné vody a rozmícháme. Až se rozpustí, vlijeme zbytek vody, na jemno nastrouhané brambory, sůl, majoránku, žitnou mouku a většinu hladké mouky. Vypracujeme hladké těsto, které se nelepí na stěny nádoby. Zakryjeme a necháme v teple nejméně půl hodiny kynout. Vykynuté těsto dáme na vál a podle potřeby do něj zapracujeme zbytek hladké mouky. Vyválíme váleček a nakrájíme ho na 30 stejných dílů. Z nich pak tvarujeme malé bulky. Naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem, zakryjeme a necháme ještě asi půl hodiny kynout. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 35 minut. Hotové bulky necháme vychladnout na kovové mřížce.