Staňte se našimi fanoušky na:

Bramborové dobroty tety Běty

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

SE SLANINOU 20 malých brambor (asi 800g), svazeček pažitky, svazeček bazalky. svazeček petrželky, pár snítek tymiánu, 1 malá cibule, 1/2kg měkkého tvarohu, 2 lžíce oleje, 50ml minerálky, sůl, čerstvě mletý bílý pepř, svazeček čerstvé majoránky, 200g anglické slaniny Brambory vaříme ve slupce cca 20 minut na mírném plameni. Bylinky nasekáme a 1 lžíci si odložíme stranou. Cibuli nakrájíme na kostičky, tvaroh rozmícháme s olejem a minerálkou do hladkého krému, přidáme bylinky i cibuli, osolíme a opepříme. Uvařené brambory slijeme, prudce zchladíme a oloupeme. Každou ovineme plátkem slaniny a posypeme majoránkou. Na rošt grilu dáme alobal a brambory na něj rozložíme. Grilujeme za častého obracení 8-10 minut. Brambory dáme do mísy a přidáme ochucený tvaroh, který popepříme a posypeme zbytkem bylinek. S TVAROHEM 4 velké brambory po 350g, 2 rajčata, 1 salátová okurka, svazek ředkviček, svazeček pažitky, tácek řeřichy, 1/2kg měkkého tvarohu, sůl, bílý pepř, listy hlávkového salátu, petrželka na ozdobu Brambory podélně rozpůlíme a položíme je řeznou stranou na rozpálený gril, pečeme asi 50 minut. Rajčata krátce spaříme ve vařící vodě a stáhneme slupku. Potom je rozčtvrtíme, vybereme zrníčka a dužinu nakrájíme na malé kostičky. Okurku a ředkvičky rozkrájíme nadrobno. Pažitku nařežeme na roličky a řeřichu odstřihneme z tácku. Nakrájenou zeleninu promícháme s tvarohem, přidáme bylinky, osolíme a opepříme. Na talíře rozdělíme listy salátu i snítky petrželky, na ně dáme půlky grilovaných brambor a navršíme tvarohovou směs. Zbylý tvaroh dáme zvlášť. S OLIVAMI 3 velké brambory, 3 středně velká rajčata, 2 stonky bazalky, 150g oliv plněných papričkou, 1-2 stroužky česneku, sůl, mletý černý pepř, 2 lžíce oleje na pokapání brambor Brambory předvaříme ve slupce, asi 20 minut ve vroucí vodě, potom oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka. Olivy nasekáme najemno a česnek prolisujeme, pak olivy promícháme s bylinkami i česnekem, dosolíme a dopepříme. Plátky brambor grilujeme asi 2 minuty z každé strany, pak je poklademe rajčaty a olivovou směsí, pokapeme olejem a grilujeme další cca 2-3 minuty. PAŠTIKA 200g uvařených vychladlých prolisovaných brambor, 100g kuřecích jater, 4 plátky anglické slaniny, 2 lžíce smetany, 1 bílek, lžička oleje, 1/3 lžičky mletého pepře, špetka strouhané citronové kůry, sůl Očištěná játra dáme do mixéru, přidáme pepř, citronovou kůru, smetanu a bílek (všechny suroviny musí být předem dostatečně vychlazené), osolíme a rozmixujeme na hladkou hmotu. Přidáme brambory a vyšleháme dohladka. Čtyři zapékací formičky slabě vytřeme olejem a každou vyložíme plátkem slaniny, naplníme je připravenou hmotou, postavíme do pekáčku s vodou tak, aby dosahovala asi do 2/3 výšky formiček. Pečeme asi 20 minut na 150°C.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

najkuchtickalenka |22. dubna 2016
ukladam do oblubenych :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!