Staňte se našimi fanoušky na:

Bramborové drobení

Autor receptu: teddy.starry (30 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Omyjeme brambory, dáme do hrnce i se šlupkou a uvaříme (cca 15 - 20 minut dle typu brambor). Uvařené brambory slijeme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Na vále si uděláme z brambor hromádku, doprostřed uděláme důlek, kam vlijeme vejce (vejce jsme rozklepli zvlášť do misky), osolíme, opepříme, přisýpáme moukou a hněteme vše dohromady. Přisýpáme mouku tak dlouho, až máme na vále bramborovou drobenku. Vymažeme pekáč silnou vrstvou sádla, do pekáče dáme bramborovou drobenku a pečeme v troubě předehřáté na cca 200 st. C a často mícháme, až bude mít drobenka zlatavou barvu. Lze jíst samotné jen s okurkou nebo použít jako přílohu k masu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Penelope |8. února 2014
super,1+ Odpovědět
Dessyna |12. května 2013
zajímavé, vyzkouším Odpovědět
lucie.s.kopecka |10. května 2013
to vidím poprvé a vypadá to moc zajímavě, proto ukládám a ráda vyzkouším Odpovědět
Zůz |10. května 2013
Ještě jsem o tom neslyšela Odpovědět
zdenkai |10. května 2013
zajímavé,určitě vyzkouším Odpovědět
Lucie10 |10. května 2013
zkusím Odpovědět
Lucie10 |10. května 2013
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!