Bramborový guláš ze zbytků vepřového masa 5 velkých brambor, 250g zbylého vepř. masa, sádlo, 2 velké cibule, 2 stroužky česneku, 100-150g měkkého salámu, mletá paprika, majoránka, 2 lžíce hl. mouky, sůl Na rozehřátém sádle osmažíme drobně nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, zaprášíme paprikou, přidáme prolisovaný česnek, podlijeme vodou a dusíme. Před dokončením přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso a salám, majoránku a zahustíme moukou. Osolíme a dodusíme doměkka. Bramborový guláš s bůčkem a kapustou 3/4kg brambor, 1/4kg kapusty, 1/4kg vepř. bůčku, cibule, asi 3 stroužky česneku (podle chuti), 80g sádla, 40g hl. mouky, mletý pepř, majoránka, sůl Bůček nakrájíme a podlijeme osolenou vodou, vaříme doměkka. Do kastrolu dáme 40g sádla a osmahneme na něm na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájenou kapustu, bůček a oloupané na krájené syrové brambory, podlijeme a dusíme až jsou brambory měkké. Pak zahustíme jíškou, připravenou ze zbytku sádla a mouky, přidáme prolisovaný česnek, majoránku a povaříme. K oběma gulášům podáváme chléb.