Staňte se našimi fanoušky na:

Bramborové guláše s vuřty a se sójovým masem

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Guláš s vuřty 1/2kg brambor, 1/4kg vuřtů, 80g sádla, 1 cibule, stroužek česneku, mletá paprika sladká, pepř, majoránka, kmín, lžička hladké mouky, sůl Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na půlce tuku dozlatova, přidáme koření, prolisovaný česnek, pokrájené vuřty a když se opečou, přidáme nakrájené brambory, osolíme a podlijeme vodou. Dusíme a když jsou brambory měkké, zahustíme guláš zlatavou jíškou z druhé půlky tuku a mouky. Povaříme a podáváme horké s chlebem. Guláš se sójovým masem 50g sójového masa, 3 lžíce rostlinného oleje, 2 větší cibule, lžička mleté papriky sladké, pepř, sůl, kostka masoxu, 400g brambor, lžíce hladké mouky, majoránka, česnek Na 2 lžících rozehřátého oleje zpěníme drobně nakrájenou cibuli, osmahneme na ní mletou papriku, zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme masox a necháme přejít varem. Tímto nálevem přelijeme sójové maso a necháme asi hodinu odležet. Nakrájené brambory uvaříme doměkka v malém množství vody, do které přidáme utřený česnek se solí. Zvlášť dusíme se zbytkem nálevu i sójové maso, podle potřeby přidáme ještě tekutinu a udusíme doměkka. Ze zbytku tuku a mouky si připravíme jíšku, zředíme ji vodou, rozšleháme a provaříme. Pak spojíme udušené sójové maso, brambory a jíšku, vše dokořeníme podle chuti česnekem a majoránkou. Jako příloha je vhodný chléb. Guláš můžeme připravit v tlakovém hrnci.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!