Uzené maso uvaříme doměkka, necháme zchladnout a okapat a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a asi 1/3 množství nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme polovinu sádla, cibulku orestujeme dozlatova, kostičky masa krátce opečeme, vše osolíme a opepříme. Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Vychladlé je oloupeme, nastrouháme najemno a v zadělávací míse důkladně promícháme s prosátou moukou, krupicí, vejci a solí. Z hladkého těsta vyválíme asdi 5mm silný plát a rozdělíme ho na čtverce o velikosti asi 5x5 cm. Jednotlivé díly poklademe masovou směsí a zabalíme. Knedlíky vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme 10-12 minut. Zbylou cibuli nakrájíme na tenká kolečka a na zbytku sádla opečeme dozlatova. Plněné knedlíky rozdělíme na talíře a ozdobíme opečenou cibulkou.