Do hrnce dáme umyté brambory se slupkou, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit. Když máme brambory uvařené, vodu slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a jemně nastrouháme. Dáme do mísy, přidáme rozšlehané vejce, mouky, osolíme podle potřeby a zpracujeme těsto. Těsto musí být vláčné a nelepit se, podle potřeby můžeme přidat mouku. Z těsta vyválíme válečky, nožem nakrájíme kousky jak chceme velké, vidličkou zploštíme a vhazujeme do vařící osolené vody. Jakmile vyplavou na povrch, vybereme děrovanou naběračkou. S těstem pracujeme rychle, ať nezřídne. Na sádle usmažíme do červena drobně nakrájenou cibuli a noky polejeme. Místo noků můžeme udělat válečky, které posypeme cukrem, mákem a rozpuštěným máslem. Noky můžeme taky podávat s různými omáčkami, špenátem, posypané mákem, cukrem a polité máslem. Noky můžeme připravit z brambor, které nám zbyly od oběda.