Ve slupce uvařené brambory oloupeme, prolisujeme na vál, přidáme do nich mouku, krupici, sůl, a když prochladnou, přilijeme vejce a vypracujeme těsto, které rozdělíme na deset stejných kousků. Každý vyválíme na pomoučeném vale na tenkou kulatou omeletku, potřeme ji máslem, pak připravenou míseninkou neb sekaným vařeným uzeným masem. Dvě protější strany poněkud přehneme, aby nádivka nevytekla, a celou omeletu zatočíme. Pak je namáčíme v rozšlehaných bílcích neb vajíčku, obalíme strouhanou houskou kterou dobře přitlačíme, a usmažíme jev dobře rozpáleném sádle neb převařeném másle do červena, Omeletky upravíme na mísu, ozdobíme je zelenou petrželkou a podáváme k nim dušený špenát nebo dušenou mrkev s kapustou, Míšeninka: Vepřové maso otřeme utěrkou, osolíme, vložíme na zasmaženou cibulku a dusíme. Při dušení je podléváme trochu vodou. Měkké maso usekáme, dáme zpět do šťávy, v níž se dusilo, přidáme k němu vařené, sekané uzené maso, zaprášíme je moukou a podusíme.