Staňte se našimi fanoušky na:

BRAMBOROVÉ OVESNÍKY S OCHUCENOU CIBULKOU

Autor receptu: ladislava.jankovska (121 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kdo rád experimentuje, může vyzkoušet ty moje knedlíky, neboť konzistence je jiná, než u normálních bramborových knedlíků a s cibulkou jeto fakt bašta. CIBULKA: Na olivový olej a polovinu másla dám všechnu cibulku, já jí dělám ještě víc, než uvádím v receptu, neboť vnoučata takhle připravenou cibulku přímo zbožňují. Občas zamíchám. Jakmile začne lehce zlátnout, zakápnu vodou a nechám vydusit, dokud se opět nezačne smažit, opakuji asi 5x. Při posledním zakápnutí přidám pepř, sójovku, instantní bujón, nechám vydusit, ne zcela a přihodím zbytek másla, aby se rozpustil už po vypnutí. Cibulka by měla být skoro kašovitá. ( Je možné krájet ji také na tenká půlkolečka) KNEDLÍKY OVESNÍKY: Na sporák postavíme hrnec s vodou, aby byla vřelá, než připravíme těsto. Oloupané brambory nastrouháme nebo projedeme lisem, přidáme vločky, mouku, vejce, menší raději 2 ks, sůl a zpracujeme těsto. z něho tvoříme menší válečky nebo kouličky a vkládáme do vroucí vody. Opatrně zamícháme. Jakmile vyplavou, otočíme je a necháme ještě minutku mírně povařit. Pozor, aby se dlouhým vařením nerozvařily. Opatrně vyndáme a dáme jim tak tři, čtyři minuty, než budeme krájet. Pokud zbyde omastek voňavý od cibulky, použiji jej pod maso druhý den.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

pajunc |4. května 2015
To zní opravdu zajímavě, ukládám! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!