Do prosáté mouky vmícháme sůl, uděláme důlek do něj nadrobíme kvasnice, posypeme lžičkou cukru zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek. Potom přidáme vajíčka, olej a vypracujeme v hladké těsto. Necháme asi hodinu nakynout. Mezi tím si uvaříme brambory, nastrouháme je na jemno a necháme vychladnout. Na rozválené těsto rozprostřeme brambory a na ně nastrouháme máslo. Těsto přeložíme a necháme 20 min. kynout. Překládání opakujeme třikrát. Potom těsto JEMNĚ rozválíme asi na 6,5 - 7 mm (30x40cm), vykrajujeme pagáče, potřeme vajíčkem posypeme eidamem popř. sezamem nebo kmínem, jak kdo má rád, ale nemusí se sypat vůbec, jsou vynikající i tak. Pečeme do zlatova na 200°C. Poznámka: Počítejte s tím, že jsou hodně ,,žravé'' :-). Jdou i zamrazit pro nečekané hosty. Potom stačí rozmrazit v mikrovlnce nebo troubě a jsou jako čerstvé.