Staňte se našimi fanoušky na:

Bramborové pirohy

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Brambory uvaříme, necháme vystydnout, oloupeme a nastrouháme, smícháme je s moukou, vejcem a solí. Uděláme těsto, vyválíme ho a nakrájíme čtverečky (nebo kolečka). Na každý dáme cca lžičku libovolné náplně dle své chuti (např. marmeládu, tvaroh, salám, sýr - můžeme udělat jak na sladko, tak na slano) a čtverečky (kolečka) uzavřeme. Taštičky dáme do solené vody a vaříme asi 5 minut, než je z vody vyndáme. Pokud je piroh sladký můžeme pirožek polít máslem, posypat cukrem, skořicí nebo čokoládou; slaný piroh je nejlepší polít vyškvařenou slaninou a můžeme posypat strouhankou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hrabča |26. března 2014
Makitko já jsem tehdy recept dávala bez fota, takže ani jeden obrázek není můj. Já ty pirožky opravdu jen vařím a mám raději tu slanou variantu. Odpovědět
Makitka |27. února 2014
Na obrázku to vypadá jako smažené, takže to můžu i usmažit a nebo jen vařit? Odpovědět
laetti |5. srpna 2013
dělám podobně Odpovědět
wieruska |5. srpna 2013
dobré Odpovědět
Lenny |4. srpna 2013
dobré Odpovědět
oliv |3. srpna 2013
vyzkouším Odpovědět
lvodakova |3. srpna 2013
super, vyzkouším :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!