Z pěti velkých brambor a půl litru jogurtu připravíte asi 8 - 10 placiček s polevou (záleží na jejich velikosti a tloušťce). Nahrubo nastrouháme brambory, přidáme sůl a vymačkáme ze směsi přebytečnou tekutinu. Přidáme zelené koření, mouku, ořechy (podle volby) a promícháme. Nabereme hrst směsi, zmáčkneme mezi dlaněmi a vytvoříme placičku půl až jeden cm tlustou. Na pánvi rozehřejeme asi půl cm vrstvu oleje nebo ghí, do kterého vkládáme placičky vedle sebe tak, aby se na sebe nelepily. Smažíme na středně zahřátém oleji či ghí do zlatova z obou stran. POZOR: Pokud budeme placičky smažit příliš rychle, budou na povrchu tmavé a uvnitř syrové. Smažíme proto raději mírně. Poleva: Na sucho opražíme římský kmín a na jemno umeleme. Spolu s mletým černým pepřem a solí přimícháme do jogurtu. Placičku nakonec polijeme ochuceným jogurtem.