Tři středně velké brambory uvaříme do měkka, oloupeme a rozmačkáme. Umyjeme nasbírané mladé kopřivy a nakrájíme je na jemno. V pánvi rozehřejeme oříšek přepuštěného másla a osmažíme na něm kmín. Po několika vteřinách přidáme lžíci nastrouhaného zázvoru, půl čajové lžičky pepře, půl lžičky kurkumy a následně nasekané kopřivy. Dusíme 10 minut. Když jsou kopřivy uvařené přidáme je k bramborám. Osolíme, pokapeme citronem, přidáme dvě lžíce nasekané petrželky a vše zamícháme. Ve velké míse smícháme 200g celozrnné mouky, půl čajové lžičky soli a cca 120 ml vlažné vody. Mělo by nám vzniknout měkké poddajné těsto, které rozdělíme na 10 kousků. Každý trochu vyválíme, dáme na něj polévkovou lžíci náplně a zabalíme. Nyní placičku poprášíme moukou a vyválíme co nejtenčí, ale zároveň dáváme pozor aby se neprotrhly. Pánev vymastíme přepuštěným máslem a pomalu opékáme placky z obou stran. Když jsou obě strany zlatohnědé s načervenalými skvrnami, jsou hotové.