Staňte se našimi fanoušky na:

Bramborové plátky zapečené s masem a zelím

Autor receptu: petra.stefanova.7 (58 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
13× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejprve si podusíme zelí mírně podlité vodou s jednou nadrobno nakrájenou cibulí asi 20 minut. Mezitím dáme vařit celé brambory ve slupce, ale vaříme je jen do částečného změknutí. Brambory se dodělají při zapékání v troubě. Mleté maso promícháme s druhou nadrobno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, špetkou pepře a soli podle chuti. Zapékací mísu vymažeme tukem. Na dno rozprostřeme vrstvu mletého masa, na něj dáme brambory, které jsme si po vychladnutí oloupali a nakrájeli na plátky, zelí a nakonec opět bramborové plátky. Bramborové plátky s masem a zelím necháme asi 10 minut zapéct, potom zalijeme vejcem rozmíchaným v mléce a vložíme zpět do trouby ke konečnému zapečení. Bramborové plátky zapékáme asi 35 minut. Bramborové plátky zapečené s masem a zelím ihned podáváme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

lenka.drcmankova |18. června 2013
Určitě zkusím :-) Odpovědět
ladka.berenreiterova |2. června 2013
mnam Odpovědět
petra.konfrstova |1. června 2013
zajímavé, díky za recept Odpovědět
pajunc |30. května 2013
mňamka :) Odpovědět
Aggie|9. června 2013
zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!