Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a naložíme do marinády, kterou si připravíme ze 2 lžic oleje, utřeného česneku, kečupu, vejce a koření na drůbež. Nudličky necháme marinovat asi 30 minut. Zbytek oleje rozpálíme v hlubší pánvi, nasypeme do ní najemno nasekanou cibuli, na kostičky nakrájenou papriku a žampiony, krátce orestujeme. Pak přidáme naložené drůbeží nudličky a všechno ještě 5 minut podusíme. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit společně s propranou rýží. Uvařenou směs scedíme. Do větší zapékací mísy dáme uvařenou rýži s bramborami a masovou směs se zeleninou. Promícháme, pokapeme máslem, zalijeme mlékem a dáme do trouby asi na 10 minut zapéct. Hotové rizoto můžeme ozdobit lístky řapíkatého celeru.