Staňte se našimi fanoušky na:

Bramborové šišky se sladkou strouhankou

Autor receptu: cvrcek (4 recepty)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
30× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Příprava těsta: Nejdříve si uvaříme oloupané brambory do měkka v osolené vodě. Necháme vychladnout. Poté si vychladlé brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme jedno vejce (měla jsem velké vajíčka proto jedno, pokud máte menší tak dejte raději dvě) a dále přidáme 6 PL krupice a 12 PL hrubé mouky, pořádně promícháme a vypracujeme hladké těsto, pokud se moc lepí, přisypejte trochu hrubé mouky nebo krupice. Poté si z těsta vyválíme menší sišky, které vkládáme do horké a osolené vody a vaříme cca 7 - 10 minut - dokud nevyplavou (délku vaření ve vodě korigujeme podle velikosti šišek - menší vaříme kratší dobu, větší delší dobu) Po vytažení z vody je dobré šišky trochu omastit máslem nebo olejem, aby se neslepily k sobě. Příprava sladké strouhanky: Na suchou pánev nasypeme 4 - 5 PL strouhanky, přidáme 4 - 5 lžiček cukru krupice, promícháme a za občasného promíchání necháme opražit. Šišky podáváme posypané troškou moučkového cukru, sladkou strouhankou a přelité rozpuštěným máslem. Dobrou chuť!!! PS: místo sladké strouhanky můžeme použít mletý mák, nebo lze šišky podávat na slano se zelím nebo cibulkou a párkem apod.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

planeta |5. srpna 2013
u nás oblíbené Odpovědět
lvodakova |4. srpna 2013
vyzkoušíme, super :) Odpovědět
daramacho |23. července 2013
máme rádi Odpovědět
jobovab |23. července 2013
děláváme Odpovědět
zdenka.r |22. července 2013
vyzkouším Odpovědět
sarka.tuslova |21. července 2013
vypadá dobře :) Odpovědět
Leia |19. července 2013
taky děláme, jsou výborné :-) Odpovědět
petra.konfrstova |19. července 2013
Vypadají pěkně, vyzkouším, díky za recept!! Odpovědět
q |19. července 2013
1*** Odpovědět
q |19. července 2013
dala bych si Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!