Staňte se našimi fanoušky na:

Bramborové škubánky s mákem

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Oloupané brambory propláchneme, zalijeme dávkou vody a vaříme doměkka. Vodu z vařících brambor částečně slijeme (asi napolovic), brambory zasypeme prosátou moukou, pomocí obrácené vařečky uděláme do hmoty otvory až ke dnu, přikryjeme poklicí a necháme zvolna pařit (a zároveň dovařit brambory) asi 20 minut. Potom horkou směs brambor s moukou promícháme, mírně osolíme a vymícháme na hladkou hmotu. Pomocí lžíce, kterou máčíme v rozpuštěném tuku, vykrajujeme z hotové hmoty úhledné noky - škubánky, sypeme je směsí mletého máku s cukrem, mastíme rozpuštěným sádlem nebo máslem a ihned podáváme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!