Váhu surovin neuvádím, záleží na počtu strávníků.Maso nakrájíme na menší kostky. Posypeme grilovacím kořením nebo kořením na kuře, prolisovaným česnekem, posolíme, přidáme trochu oleje, promícháme a necháme marinovat. Mezitím si oloupáme brambory, cibuli a česnek, brambory, papriku a cibuli nakrájíme na kostky a česnek na půl. Střídavě napichujeme na předem namočené špejle brambor, maso, cibuli, maso, papriku, maso, česnek, brambor, podle chuti dosolíme. Dáme na plech (můžeme dát na pečící papír ) pokropíme trochou vody, dáme do předehřáté trouby na 170 - 180°C a pečeme dočervena. Během pečení otáčíme a podle pořeby postříkáme vodou. Ke konci pečení můžeme posypat nastrouhaným sýrem. Někdy dávám i domácí klobásu viz foto. Na plechu můžeme ještě posypat cibulí a česnekem.