V misce rozmícháme necelou decku mléka s balíčkem droždí, 1-2 lžícemi mouky a jedním balíčkem vanilkového cukru a necháme vzejít. Brambory na jemno nastrouháme. Do hotového kvásku rozklepneme dvě vajíčka, přidáme zbytek vanilkového cukru, špetičku soli, asi 2 lžíce rozpuštěného másla a brambory a pořádně zamícháme. Pak přidáváme mouku a utvoříme měkkoučké vláčné těsto, které poprášíme a necháme pod utěrkou asi 45 minut kynout. Mezitím si uvaříme nádivku z cukru, máku, rumu a mléka. Z vykynutého těsta vyválíme dvě placky o velikosti pekáčku. První dáme do pekáčku vyloženého papírem nebo alobalem (alobal vymažeme máslem), na placku dáme nádivku a navrch položíme druhou placku. Tu posypeme drobenkou a pak pekáček strčíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 45 minut při 170°C.