Brambory omyjeme a pod poklicí vaříme se solí přibližně 30 minut v malém množství vody. Šalotku oloupeme, nadrobno nasekáme a v pánvi na 60g másla necháme zesklovatět, pak ji stáhneme z plotny. Uvařené brambory scedíme, necháme mírně zchladnout a oloupeme (ještě teplé se loupou lépe než studené). Lístky rukoly omyjeme, osušíme a nahrubo posekáme. Brambory prolisujeme do mísy, přidáme šalotku, polotučný tvaroh, parmazán i rukolou a vše dobře promícháme. Troubu předehřejeme asi na 200°C. Zatím z vajec oddělíme žloutky a bílky. Bílky dotuha vyšleháme, žloutky vmícháme do bramborové hmoty. Podle potřeby osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Poté do hmoty lehce vmícháme sníh z bílků. Pečicí formu vymažeme zbylým máslem. Naplníme bramborovým těstem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 40 minut dozlatova.