Staňte se našimi fanoušky na:

Bramborový salát s bílým zelím

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Brambory ve slupce vaříme v osolené vodě asi 25 minut (podle velikosti), slijeme a necháme trochu ochladit, oloupeme a nakrájíme na plátky. Zelí nakrájíme na čtvrtky a vyřízneme košťál, pak nakrájíme šikmo na proužky a povaříme ve vroucí osolené vodě asi 3 minuty, prudce ochladíme a přecedíme. Cibuli oloupeme, nasekáme a se šunkou smažíme asi 3 minuty na třech lžících oleje. Podlijeme vývarem a krátce povaříme, ochutíme octem, solí, pepřem a cukrem, stáhneme z ohně. Brambory dáme do ještě teplého nálevu a necháme asi 10 minut marinovat. Jablko omyjeme, nakrájíme na osminky, vykrojíme jádřince a nakrájíme na tenké plátky. Zelí přidáme k bramborám, všechno smícháme a dochutíme. Uzené maso krátce osmahneme na zbytku oleje nebo prohřejeme v mikrovlnce a přidáme na talíř k salátu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!