Brambory ve slupce vaříme v osolené vodě asi 25 minut (podle velikosti), slijeme a necháme trochu ochladit, oloupeme a nakrájíme na plátky. Zelí nakrájíme na čtvrtky a vyřízneme košťál, pak nakrájíme šikmo na proužky a povaříme ve vroucí osolené vodě asi 3 minuty, prudce ochladíme a přecedíme. Cibuli oloupeme, nasekáme a se šunkou smažíme asi 3 minuty na třech lžících oleje. Podlijeme vývarem a krátce povaříme, ochutíme octem, solí, pepřem a cukrem, stáhneme z ohně. Brambory dáme do ještě teplého nálevu a necháme asi 10 minut marinovat. Jablko omyjeme, nakrájíme na osminky, vykrojíme jádřince a nakrájíme na tenké plátky. Zelí přidáme k bramborám, všechno smícháme a dochutíme. Uzené maso krátce osmahneme na zbytku oleje nebo prohřejeme v mikrovlnce a přidáme na talíř k salátu.