Leknínky s perníčkovou náplní
35
0
1
Poměr surovin je těžké přesně určit. Salátu dělám vždy více. Brambory uvařené ve slupce necháme půl dne až den vychladnout. Oloupané nakrájíme mřížkovým kolečkem, přidáme pokrájené okurky, jednu cibuli a jedno jablko, lehce promícháme a zalijeme asi 2 dl nálevu z vody a octa, soli, pepře a hořčice. Musí být silný, hodně kyselý i slaný. Brambory se tak ochutí i uvnitř a nesají tolik majonézy. Promícháme s hráškem a uvařenou mrkví a ještě přidáme několik lžic oleje. Necháme proležet. Nakonec spojíme majonézou - domácí připravíme cca ze 4 žloutků nebo dvou celých vajec a 300 ml oleje. Pokud nám zbydou bílky, můžeme z nich ještě upéci omeletu a do salátu ji přidat.