Skopové maso nejprve důkladně omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky. Feferonky nadrobno pokrájíme. Zázvor oloupeme a rovněž nadrobno posekáme. V míse smícháme pokrájené feferonky, nasekaný zázvor, sambal oelek, pět lžic citronové šťávy, trošku soli a pepře. Do směsi naložíme skopové maso a marinujeme ho přibližně dvě hodiny. Menší brambory jen omyjeme a vaříme ve slupce přibližně 25 minut v osolené vodě, potom je slijeme a necháme vychladnout. Mezitím omyjeme také rajčata. Cibuli oloupeme a rozpůlíme. Šalvěj omyjeme, otřepeme z ní vodu a otrháme lístky. Po dvou hodinách vyjmeme masové nudličky z marinády, necháme je okapat a napichujeme na osm špízů, přičemž maso prokládáme bramborami, rajčaty, cibulí a lístky šalvěje. Grilujeme za stálého otáčení asi 10 minut, občas špízy potřeme marinádou. Nakonec smícháme česnek, ostříhanou řeřichu, bílý jogurt, dvě lžíce citronové š´távy, sůl, pepř a cukr - omáčku pak podáváme spolu s bílým pečivem k masu.