Velké zdravé brambory důkladně umyjeme kartáčkem a uvaříme se slupkou do poloměkka. Slijeme vodu, brambory podélně rozpůlíme a necháme je zchladnout. Zatím si na hrubém struhadle nastrouháme sýr, nasekáme zelenou petrželku, zapékací misku vytřeme tukem (např. sádlem). Poloviny zchladlých brambor vydlabeme lžičkou, přebytečnou surovinu jemně nasekáme nebo prolisujeme. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a za stálého míchání osmahneme dohněda. Přidáme nasekané brambory, rozšlehané vajíčko, nasekanou petrželku, osolíme, opepříme a celou směs dobře promícháme. Touto směsí naplníme půlky brambor, vložíme je do zapékací misky a pečeme v troubě, dokud zcela nezměknou. Před koncem pečení necháme na povrchu brambor rozpustit nastrouhaný tvrdý sýr. Poznámka: Náplň můžeme obměňovat podle surovin, které máme k dispozici. V létě mohou maso nahradit například hřibovité houby, lze použít i dobře tepelně upravenou hlívu ústřičnou..