Brambory s hořčicí a řapíkatým celerem Suroviny pro 4 osoby:1 kg brambor, 400 ml 12% smetany, 2 kostky Maggi Zlatého zeleninového bujónu , 2 lžíce hořčice, špetka soli, špetka pepře, 2 svazky mladé cibulky, 1 svazek řapíkatého celeru, šťáva z poloviny citronu, hromádka majoránky, špetka muškátového oříšku, 150 g hrubě nastrouhaného tvrdého sýru (30 % tuku v sušině) Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kolečka, dáme do hrnce a přelijeme smetanou smíchanou s hořčicí a dvěma kostkami Zlatého zeleninového bujónu MAGGI, opepříme a dusíme 15 minut. Mladou cibulku očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Očištěný řapíkatý celer pokrájíme a pokapeme citronovou šťávou. Do pekáčku dáme brambory se šťávou, celerem a s jarní cibulkou. Osolíme, opepříme, posypeme strouhaným muškátovým oříškem a majoránkou. Nakonec posypeme strouhaným sýrem. Pokrm zapékáme v předehřáté troubě asi 15 minut při 250 °C.