Staňte se našimi fanoušky na:

Brambory s anglickou a parmezánem

Autor receptu: josifek (10 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
141× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Celé a oloupané brambory nakrojíme po celé délce na cca 3 mm plátky jen nedokrájíme až ke konci brambory, aby nám zůstala v celku. Poté tyto plátky brambor jednotlivě proložíme cca 2 cm malými kousky anglické slaniny. Poté takto připravené brambory položíme na pečící papír. Brambory posypeme lehce strouhaným parmezánem a pečeme při 220 stupních cca 30 minut (stupně a délku zvolte podle toho jak vám peče trouba). Podáváme buď samostatně nebo jako přílohu například k masu.

Něco navíc:

Nejlepší metoda, jak brambory nakrájet, ale nedokrojit, je s použitím vařečky. Bramboru podélně z jedné strany malinko seřízněte, aby dobře stála. Vařečku položte vedle brambory a nožem krájejte jen k rukojeti - tak vám brambora dole zůstane tak akorát spojená.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

sonizna |20. srpna 2014
Jednoduché Odpovědět
Michele |9. června 2014
uloženo :-) Odpovědět
yuzum |16. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
kulajda |25. listopadu 2013
ráda zkusím Odpovědět
lucie.s.kopecka |10. listopadu 2013
v jednoduchosti je krása, ráda vyzkouším Odpovědět
miuka |1. listopadu 2013
jednoduché a přitom dobré Odpovědět
lukas.piskor |1. listopadu 2013
dobrota Odpovědět
Januse |16. září 2013
dobrý nápad Odpovědět
brenda |6. července 2013
mnam Odpovědět
pavlinf |3. července 2013
mnamka Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!