Staňte se našimi fanoušky na:

Brambory s anglickou a parmezánem

Autor receptu: josifek (10 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
141× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Celé a oloupané brambory nakrojíme po celé délce na cca 3 mm plátky jen nedokrájíme až ke konci brambory, aby nám zůstala v celku. Poté tyto plátky brambor jednotlivě proložíme cca 2 cm malými kousky anglické slaniny. Poté takto připravené brambory položíme na pečící papír. Brambory posypeme lehce strouhaným parmezánem a pečeme při 220 stupních cca 30 minut (stupně a délku zvolte podle toho jak vám peče trouba). Podáváme buď samostatně nebo jako přílohu například k masu.

Něco navíc:

Nejlepší metoda, jak brambory nakrájet, ale nedokrojit, je s použitím vařečky. Bramboru podélně z jedné strany malinko seřízněte, aby dobře stála. Vařečku položte vedle brambory a nožem krájejte jen k rukojeti - tak vám brambora dole zůstane tak akorát spojená.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

wieruska |28. června 2013
dobré Odpovědět
sussan |27. června 2013
Sbíhají se mi sliny! :) Odpovědět
miuka |27. června 2013
to se mi moc líbí :-) Odpovědět
Peťa:-) |27. června 2013
populární receptík, koukám Odpovědět
tepito |26. června 2013
zkusím Odpovědět
ladunka |26. června 2013
zajímavé a může být dobré i při grilování Odpovědět
anet219 |26. června 2013
vypadá úžasně Odpovědět
kote19 |26. června 2013
zkusím Odpovědět
Jancal |25. června 2013
vypadaá to dobře, určitě zkusím Odpovědět
Anna1960 |24. června 2013
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!