Staňte se našimi fanoušky na:

Brambory s anglickou a parmezánem

Autor receptu: josifek (10 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
141× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Celé a oloupané brambory nakrojíme po celé délce na cca 3 mm plátky jen nedokrájíme až ke konci brambory, aby nám zůstala v celku. Poté tyto plátky brambor jednotlivě proložíme cca 2 cm malými kousky anglické slaniny. Poté takto připravené brambory položíme na pečící papír. Brambory posypeme lehce strouhaným parmezánem a pečeme při 220 stupních cca 30 minut (stupně a délku zvolte podle toho jak vám peče trouba). Podáváme buď samostatně nebo jako přílohu například k masu.

Něco navíc:

Nejlepší metoda, jak brambory nakrájet, ale nedokrojit, je s použitím vařečky. Bramboru podélně z jedné strany malinko seřízněte, aby dobře stála. Vařečku položte vedle brambory a nožem krájejte jen k rukojeti - tak vám brambora dole zůstane tak akorát spojená.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

annie |16. června 2013
super Odpovědět
Maja.Zadrapova |16. června 2013
vypadá to skvěle ;) Odpovědět
martinnatr |16. června 2013
uložím Odpovědět
H-D |16. června 2013
luxusní Odpovědět
honzíček |15. června 2013
supr Odpovědět
Uzzi1 |14. června 2013
skvělé brambůrky, ňam :-) Odpovědět
PetulkaH |11. června 2013
zkusím Odpovědět
dagmar.vrbicka |9. června 2013
vyzkouším Odpovědět
stanicka007 |9. června 2013
mňam, ukládám. Odpovědět
Vaření s Petrem|26. února 2016
Určitě to bude lahoda. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!