Staňte se našimi fanoušky na:

Brambory s anglickou a parmezánem

Autor receptu: josifek (10 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
141× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Celé a oloupané brambory nakrojíme po celé délce na cca 3 mm plátky jen nedokrájíme až ke konci brambory, aby nám zůstala v celku. Poté tyto plátky brambor jednotlivě proložíme cca 2 cm malými kousky anglické slaniny. Poté takto připravené brambory položíme na pečící papír. Brambory posypeme lehce strouhaným parmezánem a pečeme při 220 stupních cca 30 minut (stupně a délku zvolte podle toho jak vám peče trouba). Podáváme buď samostatně nebo jako přílohu například k masu.

Něco navíc:

Nejlepší metoda, jak brambory nakrájet, ale nedokrojit, je s použitím vařečky. Bramboru podélně z jedné strany malinko seřízněte, aby dobře stála. Vařečku položte vedle brambory a nožem krájejte jen k rukojeti - tak vám brambora dole zůstane tak akorát spojená.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

psalena|5. května 2014
To musí být dobrota... Odpovědět
samička|3. ledna 2014
vyzkoušeno o vánocích supr Odpovědět
Jitka 5|10. prosince 2013
vypadá to opravdu lákavě Odpovědět
Lucie 13|1. prosince 2013
bramory + anglicka + sýr = dokonalá kombinace v jakékoli podobe :) Odpovědět
KarelKarel|6. září 2013
dobré Odpovědět
Vikitorie|2. července 2013
Mňam! Odpovědět
arminka|30. června 2013
super příloha ++ Odpovědět
hadicevlcice|29. června 2013
:-D Odpovědět
šporhet|27. června 2013
jed bysem hneď Odpovědět
romana.kovarova.92|27. června 2013
už mám dlouho tento recept,ale ještě jsem ho nezkoušela Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!