Brambory vydrhněte pod studenou tekoucí vodou, osušte a navrchu každou nařízněte. Propíchejte vidličkou, pak každou bramboru zabalte samostatně do kusu alobalu a pečte hodinu na 180°C nebo dokud nezměknou. Cottage nebo plísňový sýr dejte do varné misky a nechte stranou. Rajský protlak, kmín, koriandr, paprikové vločky, sůl a pepř dejte do misky. V malém kastrolku rozehřejte olej a minutu v něm smažte cibulové a hořčičné semínko. Přidejte směs s rajským protlakem a vodu, důkladně promíchejte. Vařte ještě minutu a pak pikantní rajčatovou směs nalijte do sýra Cottage, promíchejte. Hned jak jsou brambory upečené, vybalte je a nahoře rozřízněte křížem, aby se rozevřely. Kořeněný sýr rozdělte rovným dílem do šesti brambor. Listy salátu rozložte na talíř, na ně brambory a ozdobte rajčaty a citronem. Měly by se jíst horké.