Sůl, pepř, sladkou červenou papriku, olivový olej a oregano smícháme dohromady. Brambory umyjeme, nakrájíme na kolečka, polijeme směsí, promícháme a dáme na plech. Při teplotě 200°C pečeme dozlatova asi 25 min.
Mezitím si nachystáme nakrájené houby, rajčata rozčtvrtíme, cibuli a petrželku nakrájíme na hrubší kusy (trošku petrželky si dáme stranou).
Houby smažíme na oleji dokud se nevypaří všechna voda a jsou pěkně dozlatova opečené. Přidáme tymián, cibuli, rajčata a vše jen 1 minutu dosmažíme a sundáme z plotny.
Nachystáme si dresing - balsamico ocet, hořčici, sůl, pepř a cukr vyšleháme vidličkou, přidáme najemno nastrouhaný česnek a zamícháme.
Upečené brambory dáme do velké mísy, přidáme houbovou směs, vše promícháme. Pokapeme dresingem a ozdobíme zbytkem petrželky.