Dýni, brambory, cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemné plátky. Máme-li špenát mražený, listy necháme rozmrazit a vymačkáme,abychom je zbavili vody. Do misky rozklepneme vejce,vlijeme smetanu a metličkou řádně rozšleháme. Přisypeme na drobno nakrájený česnek a cibuli,po lžičce fenyklu,zázvoru a garam masaly,přidáme špetku chilli a promícháme. Zapékací mísu pečlivě vytřeme olejem a na dno rozložíme plátky brambor. Dále vrstvíme špenát a dýni; postup opakujeme do té doby, než spotřebujeme všechnu zeleninu. Jednotlivé vrstvy nezapomeneme osolit. Navrch rovnoměrně rozprostřeme strouhaný sýr a vše zalijeme připravenou smetanovou směsí. Nakonec pekáček vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme minimálně 40 minut.