Staňte se našimi fanoušky na:

Brambory zapečené s houbami a brynzou

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • olej (podle potřeby)
  • kmín (drcený, podle chuti)
  • majoránka (podle chuti)
  • provensálské koření (podle potřeby)
  • 300-500 g hub (směs, čerstvé)
  • asi 250 g brynzy (ovčí nebo kozí)
  • 50-100 g másla
  • asi 300-500 g brambor nebo gnocchi
  • 1-2 šalotky
  • asi 1-2 lžíce pažitky (nasekaná)

Pracovní postup:

Oloupané a nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě do poloměkka a rozložíme je do máslem vymazané zapékací mísy. Houby se šalotkou (nakrájenou na kolečka) orestujeme na másle, směs osolíme a okmínujeme, šťávu necháme trochu vydusit a pak rozdělíme na brambory v míse. Nakonec rozdrobíme brynzu a posypeme trochou majoránky, provensálským kořením (nebo grilovacím kořením, nejlépe domácím) a pažitkou. Zapékáme asi 30 minut na 180°C. Na talířích ještě posypeme pažitkou a můžeme přidat zeleninovou oblohu. +++ Místo brambor můžeme dát gnocchi připravené podle návodu a kdo nemá rád brynzu, může dát jogurt se zakysanou smetanou. Také můžeme přidat uzené maso.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!