Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, posypeme oblíbeným kořením na drůbež a lehounce zakapeme olejem. Dáme do chladu aspoň na hodinu marinovat. Brambory oloupeme a nakrájíme je nejlépe pomocí kráječe na tenoučké plátky. Zapékací mísu vytřeme olejem, poklademe vrstvou brambor a osolíme. Na brambory rozložíme připravené masové nudličky, ty posypeme spařenou a nasekanou kopřivou. Oba sýry nastrouháme a vmícháme je do smetany. Směs ještě ochutíme rozmačkaným česnekem, solí a pepřem. Tímto zalijeme vše v zapékací misce. Navrch naskládáme druhou vrstvu bramborových plátků. Navrch poklademe pár tenkých plátků másla, mísu zakryjeme poklopem nebo alobalem a dáme péci do středně rozehřáté trouby. Pečeme asi 45 minut zakryté a pak odkryjeme a chvíli ještě zapékáme, až brambory navrchu lehce zčervenají.