Nejdříve si připravíme masovou směs: Na lžíci oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přihodíme maso, orestujeme ho, přidáme rozmačkaný česnek, rajčatový protlak, žampiony, nakrájené na malé kousky, osolíme, opepříme, přidáme koření na mleté maso, zalijeme vínem a chvíli podusíme. Po chvíli přidáme hrášek a zjemníme smetanou. Maso odstavíme. Brambory oloupeme a nastrouháme na tenké plátky. Pekáček si vymažeme olejem, na dno dáme polovinu nastrouhaných brambor, jemně je osolíme a posypeme drceným kmínem, na brambory dáme masovou směs, posypeme asi třetinou strouhaného sýra a nakonec nahoru rozložíme druhou půlku bramborových plátků, které opět jemně posolíme a posypeme kmínem. Nakonec celé pokapeme olejem a vložíme do trouby, vyhřáté na 200°C. Pečeme asi 40 minut. Po této době vyndáme, povrch posypeme zbývajícím sýrem a dáme asi na čtvrt hodiny dopéct. Před koncem pečení zkusíme, jestli jsou brambory měkké. Podáváme s čerstvou zeleninou.