Jahodové mlsání
10
6
9
Domácí brambůrky jsou nejen chutnější než kupované, ale také levnější. Oloupeme brambory, nožem je nakrájíme na asi 5 mm silná kolečka. Ty osušíme, ať nejsou zbytečně mokré. Do hrnce nalijeme litr slunečnicového oleje, ten rozpálíme. Poté do něj vložíme kolečka brambor. Je nutné brambůrky nemíchat do té doby, dokud mírně nezezlátnou. Pokud je zamícháte dřív, začnou se trhat, drobit. Jakmile zezlátnou, je naopak nutné je pečlivě promíchat, aby se jednotlivá kolečka nenalepily na sebe. Pak by se zevnitř nepropekly a nebyly by křupavá. Jakmile jsou brambůrky hnědé, vyděláme je na předem připravenou mísu, která je vyložená ubrousky, které nasají vlhkost. Nasypeme sůl, koření dle chuti.