Staňte se našimi fanoušky na:

Brambůrky s brynzou a slaninou

Autor receptu: Makitka (16 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Brambory důkladně omyjeme a uvaříme doměkka. Scedíme je a necháme vychladnout. Jeden plátek slaniny nakrájíme na proužky a ty na přibližně 10 kousků, které na suché pánvi zprudka orestujeme a odložíme stranou. Zbylé 4 plátky nakrájíme na kostičky a opražíme dokřupava. V míse smícháme změklé máslo s brynzou, přidáme opražené kostičky slaniny, jemně nakrájený česnek a lístky oregana a dobře promícháme. Z každé uvařené a vychladlé brambory odkrojíme čtvrtku a opatrně vydlabeme část dužniny, kterou nakrájíme nadrobno, přimícháme do náplně a dochutíme solí. Vydlabané brambory opatrně naplníme a ozdobíme je opečenými kousky slaniny a lístky oregana.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

hadicevlcice|22. března 2015
mnam * Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!