Andělský dech
60
11
21
EGG-NOGG Žloutek ušleháme s cukrovým sirupem, přidáme brandy a za stálého míchání metličkou ve skleněném džbánku z varného skla doléváme horkým mlékem. Nakonec ozdobíme šlehačkou a muškátovým oříškem. KOŠÍČKY Linecké těsto vtlačíme do vymazaných formiček a pečeme asi 10 minut na 200°C. Po vychladnutí košíčky vyklepneme. Smetanu přivedeme k varu, přidáme nastrouhanou čokoládu, máslo a moučkový cukr, za stálého míchání povaříme a necháme vychladit. Pak krém našleháme a rozdělíme do košíčků. Krupicový cukr rozpustíme za stálého míchání na světlý karamel, přilijeme smetanu, krátce povaříme, necháme vychladnout a pak nalijeme na naplněné košíčky, které na konec ozdobíme oříšky.