Staňte se našimi fanoušky na:

Bratislavské pajgle

Autor receptu: Maxinka (19 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do misy s vykysnutým kváskom pridáme múku, cukor, maslo, žľtky, soľ a vypracujeme cesto.Aby bolo vláčne pridávame podľa potreby smotanu.Hotové cesto necháme 15 min. odpočinúť v chlade, potom ho rozdelíme na 5 dielov. Každý diel natenko rozvaľkáme, potrieme plnkou, ktorá musí byť vláčna aby sa dobre rozotierala. Skrútime do závinu, vidličkou popicháme a necháme pol hodiny odpočinúť na teplom mieste.Potom potrieme žľtkom rozmiešaným s troškou mlieka a cukru a upečieme v mierne vyhriatej rúre.Keď ešte teplé pajgle zabalíme každú osobitne do alobalu vydržia na chladnom mieste aj mesiac. Z 2dl vody a cukru podľa chuti uvaríme sirup a pridáme do neho mak /orechy/ Do makovej ešte pridáme citrónovú kôru a trochu škorice.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Vaření s Petrem|26. února 2016
Určitě to bude lahoda. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!