Staňte se našimi fanoušky na:

Bravčová panenka v kruste s prekladanými zemiakmi

Autor receptu: najkuchtickalenka (135 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Veganské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
18× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Zemiaky si uvaríme deň vopred, v šupke nad parou. Necháme vychladnúť a zbavíme šupky. Rožky si nakrájame na malé kocky. Cibuľku nakrájame nadrobno a spolu s čerstvým rozmarínom nasekaným nadrobno orestujeme na panvici. Do mixéra dáme rožky, pridáme 2 PL dijónskej horčice, zmes z cibule a rozmarínu, 1 PL nasekanej petržlenovej vňate, 1 PL olivového oleja, soľ, MČK, 1 vajce a vymixujeme do hladka. Zmes nesmie byť suchá ani moc mokrá, ale musí držať pokope. Cuketu a rajčinu nakrájame na tenké kolieska, osolíme. Cuketu grilujeme na kvapke olivového oleja, pridáme čerstvý rozmarín. Grilujeme do zlatista a do mäkka. Zemiaky nakrájame na plátky a dobre osolíme. Do formičky (zvnútra vymastíme olejom, aby sa zemiaky neprichytili) s priemerom 10 cm vejárovite poukladáme zemiaky. Na to poukladáme rajčiny, ktoré prekladáme tiež vejárovito s cuketou. Zemiaky prekladáme striedavo až po vrch formičky (najprv zemiaky, potom rajčinu a cuketu a takto ukladáme až po vrch). Každú vrstvu osolíme a na vrch dáme vetvičku čerstvého rozmarínu. Jemne pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 °C asi 15 minút (pečieme, aby sa spojili chute a aby prekladané zemiaky držali tvar). Mäso umyjeme, zbavíme blán a nakrájame na cca 250 g ks (približne polovica z jednej panenky). Osolíme a okoreníme MČK. Potrieme tenkou vrstvou dijónsej horčice (aby nám krusta držala pri mäse). Na mäso nanesieme cca 0,5cm hrubú vrstvu zmesi z rožkov. Dobre utlačíme rukami, zmes nanášame po celom povrchu mäsa. Dáme na plech a pečieme v rozohriatej rúre na 190 °C asi 15 až 18 minút (podľa hrúbky mäsa a typu rúry). Mäso je hotové vtedy, keď doň jemne pichnete palcom a cítite, že je už tuhšie a mäso je pružné. Taktiež musí byť chrumkavá krusta. Keď je mäso hotové, vyberieme ho na pracovnú dosku a porciujeme na 1,5 cm hrubé pláty. Omáčka: Vývar dáme variť spolu s vínom a necháme redukovať asi 15 min. (redukuje sa preto, aby sa vyparila nadbytočná voda v omáčke, tým sa zvýrazní jej chuť, stmavne a zhustne). Pred koncom pridáme kúsok masla na zjemnenie a dochutíme soľou. ČAS PRÍPRAVY: 75 min. Počet porcií: 5

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kymlal |10. února 2014
zkusím Odpovědět
Linda |15. července 2013
zkusím Odpovědět
pajunc |13. května 2013
tak to bude velká dobrota - uloženo :) Odpovědět
zajdixs |12. května 2013
super :) Odpovědět
tepito |12. května 2013
vyzkouším Odpovědět
water |10. května 2013
zkusím :-) Odpovědět
Vlasta78 |8. května 2013
dobrý recept Odpovědět
mamina1985 |8. května 2013
lákavé Odpovědět
simm |8. května 2013
Zní to zajímavě. :-) Odpovědět
eviti |8. května 2013
vypadá to dobře Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!