Staňte se našimi fanoušky na:

Brdské špízy

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka, scedíme a necháme vychladnout. Poté je oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Koktejlové párečky na obou koncích nařízneme do kříže. Žampiony očistíme, malé ponecháme v celku - větší překrájíme na menší kousky;cibulky oloupeme. Na navlhčené dřevěné špejle nebo na kovové jehly střídavě napichujeme plátky brambor, párečky, cibulky a rajčátka. Špízky osolíme, opepříme a posypeme mateřídouškou s drceným jalovcem. (pokud nemáme mateřídoušku, můžeme použít dobromysl /oregano. Na pánvi rozpálíme olej a špízy ze všech stran opečeme. POZNÁMKA: Máme-li běžné párky pokrájíme je na 4cm špalíčky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hrabča |6. srpna 2013
ok 1++ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!